Seo raketten

Linkbuilding - hvorfor er det vigtigt for SEO?

Arbejder du med en hjemmeside, eller driver du en online virksomhed? Så har du nok stødt på begrebet, linkbuilding, og tænkt, hvad er det egentlig? Efter dette blogindlæg, vil du netop kunne svare på det spørgsmål selv.

 

Et link kan med andre ord beskrives som en slags anbefaling. Når vi snakker linkbuilding går det ud på at få andre domæner, som blogs, hjemmesider m.m. til at linke over til dit domæne. Dette ses som en anbefaling, fra den der linker til dig. Hermed er det også vigtigt at forstå, jo flere links/anbefalinger du får, desto højere organiske placeringer vil det give din hjemmeside på Google.

 

Linkbuilding er i sig selv, et langt større komplekst område når vi snakker SEO. Derfor kan du nedenfor læse mere om, hvorfor linkbuilding er godt for SEO.

Hvorfor er links så vigtige?

For at kunne forstå dette, bliver vi nødt til at hoppe tilbage i tiden, til de gamle dage af Googles univers. Engang var det søgemaskinen, Yahoo! Som var verdenskendt og dominant på markedet. Yahoo! Søgemaskine rangerede folks søgeresultater, udelukkende på baggrund af indhold/content på en hjemmeside.

 

Kigger vi på Google i dag, er det en verdensdominerende virksomhed, og alle i dag bruger termen ”Skal vi ikke Google det”? Nu hvor Google har så meget magt i verden, og flere millioner af virksomheder der driver SEO på Google, inklusive Seo Raketten, er deres retningslinjer alfa omega at følge. For et par år siden kom Google ud med en berømt PageRank Algorithm, der for alvor ændrede spillet.

 

Denne algoritme fokuserer i bund og grund på hvor mange links/anbefalinger du kan få til din side, frem for indholdet/content på din hjemmeside. Det er selvfølgelig ikke fordi din content ingen betydning har for din SEO-performance, men samspillet af disse to er utroligt vigtigt at have for øje.

For at illustrere dette, har jeg lavet en illustration af hvad linkbuilding er. 

Linkbuilding

Hvad er gode links?

Når vi snakker linkbuilding, er der selvfølgelig ikke kun gode links. Med det sagt, er det altså ikke bare at gå på jagt med at få så mange links som muligt. Gode links indeholder relevans til den side der linker til din. Det er også en vigtig faktor at deres autoritet er høj, da det øger dit links værdi.

Domain rating - Hvad er det?

Et links autoritet måles ud fra domain rating/domain authority. Domain rating er en indikator der viser styrken af ens domæne. Styrken går fra 0 – 100, hvor 0 er det svageste og 100 er det stærkeste.

 

Hvis vi vender tilbage til det store spørgsmål, hvad er gode links? Så kan du se det som et link der både har høj autoritet og relevans til din hjemmeside. Et eksempel på relevans kunne være… Lad os sige du driver en forretning online med fitness udstyr. Du får et link til din side, fra dinlokalecykel.

 

Dette link vil ikke give den store værdi til din side, da relevansen ikke matcher din hjemmesides content/indhold. Omvendt, hvis du fik et link fra proteinbaren, ville dette langt bedre give mening for Google, og for dine læsere. Hermed er dette altså et eksempel på link med høj relevans.

 

Jo bedre du kan matche det, jo bedre værdi giver det din hjemmesides egen domain rating. Når din domain rating stiger, gør dine siders placeringer på Google højst sandsynligt også. Netop fordi Google ser dig med højere domain rating, som en hjemmeside med højere autoritet.

 

Som eksempel, har jeg udvalgt dr.dk, og her kan I se at deres DR (domain rating) er på 87. Dette er utroligt højt, og deres autoritet ses derfor som meget høj.

Domain rating

Dofollow og nofollow links

Når vi snakker om gode links, er det altid ment som Dofollow links. Dofollow links, er et link der hjælper din hjemmesides værdi. Det er links der vil hjælpe dig med at øge din domain rating, og hermed også dine organiske placeringer på Google.

 

Et nofollow link, er derimod et link der ikke giver din hjemmeside værdi. Dette link, vil ingen interesse have når vi snakker SEO. Et nofollow link, fortæller Google at de ikke skal følge linket.

 

Faktisk, så blev nofollow links brugt som en metode til at bekæmpe spam-links. Dette var en meget populær linkbuilding strategi i tidernes morgen. Heldigvis, fik Google sat en stopper for dette, og derfor er der i dag tale om Dofollow links og nofollow links.

Skal jeg hjælpe dig? 🚀

Har du fået en større forståelse om linkbuilding nu? – Og vil du have jeg kigger dine muligheder igennem, og kommer med en skræddersyet linkbuilding strategi?

 

Så kontakt mig i dag! Eller tag en gratis SEO-analyse lige her.