SEO Raketten

Black Hat SEO - Alt du skal vide i 2023

Blackhat SEO
Black hat seo
Black hat SEO

Introduktion

Black hat seo

Dette er den ultimative guide om SEO-fænomenet, Black Hat SEO i 2023. Dette blogindlæg dækker over alt du skal vide om Black Hat SEO. Ved du ikke hvad Black Hat SEO er? Bare rolig… vi har sørget for at du får en god forklaring på Black Hat SEO lige her.

 

 

 

Hvad er Black Hat SEO?

SEO

Når vi snakker SEO, er Black Hat SEO en af de ”farlige” og ikke-godkendte metoder til at nå til tops på Googles søgeresultater. Denne fremgangsmåde er imod Googles søgemaskines service og anbefaling. Strider du imod Googles søgemaskines vilkår, har du stor sandsynlig for at blive såkaldt ”banned” fra Google og affiliate sider. Dette kan i værste tilfælde risikere at du mister din plads i Googles søgemaskine, og herved blive blokeret for alle Googles flere tusinde søgere om dagen.

 

Med andre ord, bruger man SEO-teknikker som direkte strider imod Googles retningslinjer, for hvad der ifølge Google ikke er korrekt brug af SEO. Det vil man ikke opnå som virksomhed, da det kan reducere trafikken og konverteringer på ens hjemmeside gevaldigt.

Men… følger du denne guide, er du garanteret for at skulle undgå at komme i strid med Google.

 

SEO tips
SEO

Undgå disse Black Hat SEO-teknikker

Black hat seo

Nu hvor du ved lidt mere om hvad Black Hat SEO er generelt, vil vi i dette afsnit komme med konkrete SEO-teknikker der strider imod Googles anbefalinger.

1. Keyword Stuffing

Denne teknik, betyder at du genbruger samme søgeord igen og igen på en side. Det kan Google bestemt ikke lide. Ikke nok med at Google ikke kan lide det, så kan de fleste mennesker heller ikke lide at få gentaget det samme søgeord indenfor hver 3 linje.

 

Hold dig til at skrive menneskeligt, og sørg kun for at bruge søgeordet hvor det virkelig har relevans, og er nødvendigt at tilføje. Google er klog nok i dag til at rangere dit indhold på søgeord, uden det behøver at være proppet ind alle mulige forskellige steder på samme side.

2. Cloaking

Selvom det at vise to forskellige IP-adresser til Googles søgemaskine og os mennesker lyder smart, så er det langt fra en god idé. Google lærer hele tiden at blive klogere på hvad for nogle SEO-teknikker man ikke bør benytte sig af, og hvilke man bør.

 

Cloaking betyder at du viser en forskellige IP-adresse afhængigt af besøgende. Med besøgende mener jeg selvfølgelig Google eller mennesker.

3. Gemte links eller tekst på siden

Denne fremgangsmåde bliver brugt på langt flere sider end hvad man skulle tro. Det går ud på at man simpelthen gør noget af sin tekst eller links usynlig for brugerne. Ja… du hørte rigtigt, USYNLIGT. Ikke med en gylden kappe eller trolddom, blot ved at gøre teksten i samme farve som ens baggrund.

 

Man skal dog huske på at Google kan se ALT. Så en rigtig god idé vil være at stoppe med det, fordi Google vil se det, selvom vi mennesker ikke kan. Den typiske årsag er at indsætte en masse søgeord, i håb om at siden vil rangere på dem. Det er bare langt fra tilfældet.

4. Spam links

Kender man lidt til SEO, er man 100 % bekendt med ordet ”Linkbuilding”. Dette udgør en stor del af SEO som helhed. Det er dog ikke alle der kan finde ud af at bruge strategien korrekt.

 

Links er alfa omega i dag i SEO-verdenen. Det er dog kun det vi betragter som relevante og værdifulde links der giver point i bogen. Mange tror at alle links vil styrke ens sides position og Domain Rating, men dette er slet ikke tilfældet. Spam links ses for Google som noget dårligt, og det kan ligefrem straffe dine siders placeringer.

 

Sørg for at holde øje med om du har mange spam links, og hvis du har, ville jeg klart anbefale at få dem lavet om til no-follow links. No-follow links, fortæller Google at den ikke skal følge links som er ”tagged” med no-follow links.

5. Duplikeret content

Man må aldrig, og jeg siger ALDRIG, duplikere content fra andre sider og bruge aktivt på ens egen side. Google vil finde ud af det, og det vil skade din egen side med stor effekt. Vil du undgå at blive taget for ”duplicate content” af Google, så skriv din egne tekster. Gør dem unikke og personlige. Sådan sikrer du ikke at blive mistænkt af Google, og leve den sikre vej.

Undgå disse Black Hat SEO-teknikker

Nu hvor du ved lidt mere om hvad Black Hat SEO er generelt, vil vi i dette afsnit komme med konkrete SEO-teknikker der strider imod Googles anbefalinger.

Black hat seo

Hvad har du lært?

  • Lav indhold til mennesker ikke robotter (Google)
  • Er du i tvivl om hvad der strider imod Googles retningslinjer, kan du læse dem
  • Aldrig kopier andres indhold. Gør dit indhold unikt og personligt.
  • Sørg altid for at have synlig tekst på din side. Alt skal kunne ses.
  • Brug dine relevante søgeord med omhu. Brug dem kun i kontekster hvor det giver mening, og husk, Google er blevet meget bedre til at ”crawle” dit indhold ud fra et semantisk perspektiv.

 

Vil du gerne vide om din virksomhed benytter sig af Black Hat SEO? Tag en gratis og uforpligtende SEO analyse, og find ud af det i dag. 🚀

SEO raketten logo white

Bliv klogere på vores blog

Læs alt om SEO og bliv den første til at blive opdateret på mine nyeste blogindlæg om SEO 2023. 

Copyright © 2023 SEO Raketten. All rights reserved.